top of page
Пошук
  • bogomaznataliya

10 правил, які допоможуть привчити цуценя до пеленки

Привчити цуценя ходити в туалет на пеленку не так складно, як може здатися на перший погляд. Головне бути впевненим, послідовним, не очікувати, що цуценя в 3-4 місяці буде пісяти без промахів та мати велику любов й трохи терпіння.

Отже, щоб привчити цуценя до пеленки потрібно:

1. Обмежити простір, це може бути одна кімната, чи кухня і коридор, інші кімнати потрібно закрити.

2. Якщо є коври, то необхідно їх зібрати, цуценя сприймає ковер, як велику пеленку.

3. Настелити багато пеленок, в тих місцях де цуценя найбільше ходить, якщо вже з’явилося «улюблене» місце, то туди стелемо обов’язково.

4. Коли малюк прокидається, завжди ставте його на пеленку, після сну цуценя зазвичай пісяє, і це найкращий час, коли вам вдасться показати малюку де можна пісяти.

5. Посадіть малюка на пеленку, покажіть чим вона пахне (попередньо намочіть її у вчорашній калюжці), можна трошки наклонити мордочку, щоб цуценя відчуло запах.

6. Придумайте чарівне слово, яке буде супроводжувати цей процес, наприклад: Туалет, або Пісяй. Це може бути будь яке інше слово, яким ви будете супроводжувати цей процес. Не дозволяйте зійти з пеленки і повертайте назад, якщо малюку вдалося втекти.

7. Не грайтеся з цуценям! Все повинно відбуватися доволі строго. Посадіть на пеленку і встаньте, дозвольте малому все обнюхати і здогадатися самому, якщо цуценя пристально дивиться вам в очі - відверніться, щоб воно перестало концентрувати свою увагу на вас.

8. Головне - добитися результату, пам’ятайте, що в малюка повний сечовий, звісно, якщо ви не пропустили момент, і малюк десь не попісяв.

9. Коли малюк попав, ви радісно хвалите, це можуть бути слова: Молодець!, Розумничок! Браво! Та багато інших коротких слів захвату та радості, також можна пригостити смаколиком, для того, щоб закріпити в малюка в пам‘яті те, що він вчинив правильно.

10. Важливо - похвала повинна бути відразу! Не обов‘язково має бути смаколик, можна просто показати вашу радість.


259 переглядів0 коментарів

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page